Varaa kartoitusaika

Viilentävä ilmalämpöpumppu kerrostaloon – Kesän mukavuutta ja säästöä

Kesät kuumenevat ja kerrostaloasuntojen sisälämpötilat nousevat usein tukalan korkeiksi. Onneksi on olemassa ratkaisu, joka tuo helpotusta helteisiin: viilentävä ilmalämpöpumppu. Tämä laite ei ainoastaan lisää asumismukavuutta, vaan on myös taloudellisesti järkevä investointi, joka voi nostaa asunnon arvoa.

Edullista viilennystä kerrostalossa

Kerrostaloasunnon viilentäminen ilmalämpöpumpulla on yllättävän edullista. Kun laite on päällä kesäkuusta elokuuhun, kustannukset ovat vain noin 60–90 euroa koko kesältä. Tämä tarkoittaa, että vuorokauden viilennys maksaa alle euron – vähemmän kuin päivittäinen jäätelöannos! Tämä tekee ilmalämpöpumpusta houkuttelevan vaihtoehdon monille kerrostaloasukkaille.

  • Viilennys koko kesän ajalta noin 60–90 euroa
  • Vuorokauden viilennys alle euron
  • Lisää asumismukavuutta ja asunnon arvoa

Ilmalämpöpumpun asentaminen kerrostaloon

Ilmalämpöpumpun asentaminen kerrostaloon ei ole niin monimutkaista kuin luullaan. Laki ei kiellä ilmalämpöpumpun asentamista kerrostaloon, mutta tarvitaan taloyhtiön hyväksyntä ja muutostyölupa. Usein riittää, että asunnossa on parveke, johon ulkoyksikkö voidaan sijoittaa. Taloyhtiön vaatimukset voivat koskea ulkoyksikön sijoittelua, suojausta, äänitasoa ja kondenssiveden ohjausta.

Ennen hankintaa on tärkeää ottaa yhteyttä taloyhtiön hallitukseen ja selvittää asentamista koskevat vaatimukset. Osakkaiden kannattaa myös harkita yhteishankintaa, joka voi tehdä ilmalämpöpumpun hankinnasta edullisemman ja helpomman.

Mitä ottaa huomioon ilmalämpöpumpun hankinnassa?

Ilmalämpöpumpun hankinta kerrostaloon vaatii huolellista suunnittelua ja yhteistyötä taloyhtiön kanssa. Tässä muutamia tärkeitä asioita, jotka tulee ottaa huomioon:

  • Taloyhtiön asettamat ehdot ja muutostyölupa
  • Ulkoyksikön sijoittelu ja suojaus
  • Laitteen äänitaso ja kondenssiveden ohjaus
  • Yhteishankinnan mahdollisuus ja asennuksen aikataulutus

Kun kaikki vaadittavat ehdot täyttyvät, ilmalämpöpumpun asennus on suoraviivaista. Asennuksen jälkeen on tärkeää saada kirjallinen asennusselvitys, joka sisältää tiedot laitteesta, vakuutuksista ja vastuuhenkilöistä.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumppu on tehokas ja taloudellinen tapa viilentää kerrostaloasuntoa kesähelteillä. Sen asentaminen vaatii taloyhtiön hyväksynnän, mutta prosessi on suhteellisen yksinkertainen ja voi lisäksi nostaa asunnon arvoa. Viilentävä ilmalämpöpumppu kerrostaloon on investointi, joka maksaa itsensä takaisin niin rahallisesti kuin asumismukavuudenkin kautta.

Älä anna kesän kuumuuden häiritä kotisi rauhaa. Harkitse viilentävän ilmalämpöpumpun hankkimista ja nauti viileämmästä asumisympäristöstä, kun lämpötila ulkona nousee.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika