Varaa kartoitusaika

Säästä käyttämällä ilmalämpöpumppua

Säästä käyttämällä ilmalämpöpumppua

Ilmalämpöpumpun yksi suurimmista eduista on sen energiatehokkuuden mukanaan tuomat säästöt. Ilmalämpöpumpun hankinta perustuukin usein siihen, että sen avulla kodin lämmityskuluja saadaan pienennettyä  merkittävästi. Säästöjen suuruus riippuu monesta asiasta, mutta yleisesti ottaen mitä kalliimpaa sähkö on, sitä suurempi säästö ilmalämpöpumpulla saadaan aikaan. 

COP eli pumpun lämpökerroin kertoo paljonko pumppu tuottaa lämpöä suhteessa sen käyttämään sähköenergiaan. Esimerkiksi lämpökertoimen arvo 3 tarkoittaa, että 1 kW sähköä tuottaa 3 kW lämpöä. 

Lämmitysteho sen sijaan ilmaistaan kilowattitunteina. Teho mitoitetaan ilmalämpöpumpun käyttötarkoituksen ja tilan mukaan. Sää vaikuttaa lämmitystehoon, joten paukkupakkasilla lämmitysteho saattaa jäädä pienemmäksi. Suurimman osan vuodesta lämmitysteho on kuitenkin Suomessa erinomainen. 

Oikein asennettu pumppu takaa parhaan säästön

Oikein käytettynä ilmalämpöpumppu voi säästää energiaa jopa 3000-5000 kWh/vuosi. Ammattimaisesti asennettu ja oikein sijoitettu ilmalämpöpumppu voi siis vähentää lämmitysenergian käyttöä jopa 40 %. Näin ollen ilmalämpöpumppu on investointi, joka parhaimmillaan maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa – nykyisillä energian hinnoilla jopa nopeammin. 

Parhaimman rahallisen hyödyn ilmalämpöpumpusta saavat öljy- ja sähkölämmitteisten kohteiden omistajat. Ilmalämpöpumpulla voidaan helposti tasata vuosittaisia lämmityspiikkejä. Myös kaukolämpökohteissa hyödytään ilmalämpöpumpusta, sillä joillakin alueilla kaukolämpö on jopa sähkölämmitystä kalliimpaa. 

PYYDÄ TARJOUS

Säästön määrään vaikuttavat:

  • Kohteen pinta-ala 
  • Kohteen muut lämmitysmuodot
  • Ilmalämpöpumpun teho
  • Sääolosuhteet

Me Kylmähovilla asennamme ja huollamme ilmalämpöpumput sekä muut lämpöpumput pääkaupunkiseudulla. Teemme veloituksettoman kartoituskäynnin, jotta voimme tarjota ilmalämpöpumppua juuri tarpeisiisi sopien. Varaa kartoitusaika suoraan kalenterista, soita tai ota yhteyttä lomakkeella.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpun asennuksesta. Kartoituskäynti on veloitukseton.

Varaa aika
Varaa aika