Varaa kartoitusaika

Paras lämmitysmuoto Suomalaisiin koteihin

Lämmitysjärjestelmän valinta on merkittävä ja pitkäaikainen päätös. Tässä artikkelissa käymme läpi tämän hetken suosituimpia lämmitysmuotoja hintoineen, jotka ovat ajankohtaisia pientalojen lämmityksessä.

Pientalon lämmitysmuodoksi on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Lämmitysmuodon valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten energian hinta, ekologisuus, kohteen koko, energiantarve, lämmitysmuodon helppous sekä investointi- ja käyttökustannukset.

On tärkeää muistaa, että useimman lämmitysmuodon energiantarvetta voidaan parantaa jälkikäteen erilaisilla lisäratkaisuilla. Lisäksi lämmitys voidaan toteuttaa yhdistelemällä eri lämmitysmuotoja, niin sanotulla hybridiratkaisulla.

Alla esittelemme viisi tällä hetkellä suosittua lämmitysmuotoa, ottaen esimerkkinä noin 120 neliömetrin kokoisen uudiskohteen. Huomioithan, että jokaiseen lämmitysmuotoon sisältyy lisäksi lämmönjakojärjestelmän kustannus, joka vaihtelee 2 000–4 000 euron välillä.

1. Sähkölämmitys

Sähkölämmitys on yleinen valinta pientaloissa. Se on edullinen investointina, mutta sähkön hinnan nousu ja ekologisuus ovat saaneet monet miettimään muita vaihtoehtoja. Nykyiset energiatehokkuusluokitukset vaativat, että sähkölämmitteisen kohteen energiatehokkuutta parannetaan esimerkiksi ilmalämpöpumpulla.

2. Kaukolämpö

Kaukolämpö on suosittu lämmitysmuoto erityisesti taajama-alueilla. Kaukolämmön hinta vaihtelee alueittain, ja asukas on sidoksissa paikallisen kaukolämmön hinnanvaihteluihin. Kaukolämmössä käytetään tuotantotavasta riippuen fossiilisia polttoaineita ja uusiutuvia luonnonvaroja.

3. Maalämpö

Maalämpö on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka hyödyntää uusiutuvia luonnonvaroja. Maalämpö on suosittu valinta uudisrakentajien keskuudessa, ja se tarjoaa suuren energiansäästöpotentiaalin.

4. Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu on ekologinen valinta, joka hyödyntää talosta poistuvaa ilmaa lämmityksessä. Se on suosittu valinta erityisesti valmistalopaketeissa edullisen investointihinnan vuoksi.

5. Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on ympäristöystävällinen ja energiatehokas lämmitysmuoto, joka soveltuu monenlaisiin kohteisiin. Ilma-vesilämpöpumppu vaatii vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän ja toimii parhaiten yhdessä lattialämmityksen kanssa.

  • Sähkölämmityksen investointikustannus on edullinen, mutta sähkön hinta voi olla korkea.
  • Kaukolämmön investointikustannukset ovat kohtuulliset, mutta hinnanvaihtelut voivat olla suuria.
  • Maalämmön investointikustannukset ovat suuret, mutta energiansäästö on merkittävä.
  • Poistoilmalämpöpumpun investointikustannukset ovat edulliset, ja se tarjoaa kohtuullisia säästöjä.
  • Ilma-vesilämpöpumpun investointikustannukset ovat keskitasoa, ja se tarjoaa hyvän energiansäästön.

Valitessasi lämmitysmuotoa, on tärkeää ottaa huomioon oman kohteen erityispiirteet ja tarpeet. Vertaile eri lämmitysmuotojen kustannuksia, energiatehokkuutta ja ekologisuutta löytääksesi parhaan ratkaisun juuri sinun kotiisi.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika