Varaa kartoitusaika

Miten valita ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumpun valinta voi tuntua haastavalta, mutta oikeilla tiedoilla ja huolellisella harkinnalla se on täysin mahdollista. Kylmähovi tarjoaa palveluita pääkaupunkiseudun, eli Espoon, Vantaan ja Helsingin lisäksi myös lähialueilla, kuten Järvenpää, Kerava, Tuusula ja Sipoo.

Tilasuositus ja teho

Ilmalämpöpumpun valinnassa on tärkeää huomioida tilan koko, johon laite asennetaan. Tilasuositus ilmoitetaan yleensä neliömetreinä (m²), ja se kertoo, kuinka suuren tilan laite pystyy tehokkaasti lämmittämään tai viilentämään. Esimerkiksi Wilfa Narvik 35 v2 -malli sopii 90 m² tilaan, kun taas Wilfa Lofoten Powerful kattaa jopa 120 m² tilan.

Tehoarvot, kuten lämmitysteho ja jäähdytysteho, ovat myös tärkeitä. Ne ilmoitetaan kilowatteina (kW) ja kertovat, kuinka paljon lämpöä tai viilennystä laite pystyy tuottamaan. On suositeltavaa valita laite, jonka tehoarvot vastaavat tilan tarpeita, jotta saavutetaan paras mahdollinen energiatehokkuus.

Äänitaso

Ilmalämpöpumpun äänitaso on merkittävä tekijä erityisesti asuinalueilla. Sisäyksikön ja ulkoyksikön äänitasot ilmoitetaan desibeleinä (dB). Hiljaisempi laite on mukavampi käyttää, erityisesti makuuhuoneissa ja muissa tiloissa, joissa hiljaisuus on tärkeää. Esimerkiksi Wilfa Narvik 35 v2 -mallin sisäyksikön äänitaso on vain 22-38 dB, mikä tekee siitä erittäin hiljaisen vaihtoehdon.

Ulkoyksikön äänitaso on myös huomioitava, erityisesti jos laite asennetaan lähelle naapureita. Hiljaisempi ulkoyksikkö vähentää meluhaittoja ja parantaa asumismukavuutta.

SCOP ja SEER -arvot

SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) ja SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) ovat tärkeitä energiatehokkuuden mittareita. SCOP-arvo kertoo laitteen kausittaisen lämmitystehokkuuden, kun taas SEER-arvo kuvaa jäähdytystehoa. Korkeammat arvot tarkoittavat parempaa energiatehokkuutta ja alhaisempia käyttökustannuksia.

Esimerkiksi Wilfa Narvik 35 v2 -mallin SCOP-arvo on 4.2 ja SEER-arvo 7.5, mikä tekee siitä erittäin energiatehokkaan vaihtoehdon. On suositeltavaa valita laite, jonka SCOP- ja SEER-arvot ovat mahdollisimman korkeat, jotta saavutetaan paras mahdollinen energiansäästö.

WiFi ja etäohjaus

Monissa moderneissa ilmalämpöpumpuissa on sisäänrakennettu WiFi, joka mahdollistaa laitteen etäohjauksen mobiilisovelluksen avulla. Tämä ominaisuus lisää käyttömukavuutta ja mahdollistaa laitteen hallinnan missä ja milloin tahansa. Esimerkiksi Wilfa Lofoten Powerful -mallissa on sisäänrakennettu WiFi, joka mahdollistaa laitteen etäohjauksen puhelimella tai tabletilla.

Etäohjaus on erityisen hyödyllinen ominaisuus, jos laite asennetaan esimerkiksi kesämökille, jossa lämpötilaa halutaan säätää ennen saapumista. Tämä lisää asumismukavuutta ja energiatehokkuutta.

Takuu ja huolto

Ilmalämpöpumpun takuu ja huoltopalvelut ovat tärkeitä tekijöitä laitteen pitkäikäisyyden ja toimivuuden kannalta. Useimmissa laadukkaissa ilmalämpöpumpuissa on pitkä takuu, joka kattaa mahdolliset viat ja korjaukset. Esimerkiksi Wilfa-ilmalämpöpumpuilla on 7 vuoden takuu, mikä antaa mielenrauhaa ja varmuutta laitteen toimivuudesta.

Huoltopalvelut ovat myös keskeisiä laitteen pitkäikäisyyden kannalta. Säännöllinen huolto varmistaa, että laite toimii moitteettomasti ja energiatehokkaasti vuodesta toiseen. Kylmähovi tarjoaa kattavan huoltopalvelun, joka varmistaa ilmalämpöpumpun toimivuuden ja pitkäikäisyyden.

Asennus ja käyttöönotto

Ilmalämpöpumpun asennus on syytä jättää ammattilaisille, jotta varmistetaan laitteen oikeaoppinen toiminta ja pitkäikäisyys. Asennuksessa huomioidaan muun muassa laitteen sijoitus, putkivedot ja sähköliitännät. Kylmähovi tarjoaa ammattitaitoista asennuspalvelua pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla, mikä takaa laitteen moitteettoman toiminnan.

Asennuksen jälkeen on tärkeää saada kattavat käyttöohjeet ja opastus laitteen käytöstä. Tämä varmistaa, että laite toimii oikein ja että sen kaikkia ominaisuuksia osataan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

Hinta ja kustannukset

Ilmalämpöpumpun hinta vaihtelee mallin ja ominaisuuksien mukaan. On tärkeää huomioida, että hinta sisältää yleensä sekä sisä- että ulkoyksikön sekä perusasennuksen. Esimerkiksi Wilfa Narvik 35 v2 -mallin hinta on 2 000 euroa, kun taas Wilfa Lofoten Powerful maksaa 2 500 euroa.

On suositeltavaa vertailla eri mallien hintoja ja ominaisuuksia, jotta löydetään paras mahdollinen ratkaisu omiin tarpeisiin. Kustannuksia voidaan myös vähentää hyödyntämällä energiatehokkaita malleja, jotka säästävät käyttökustannuksissa pitkällä aikavälillä.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumpun valinta vaatii huolellista harkintaa ja eri tekijöiden huomioimista. Tilasuositus, tehoarvot, äänitaso, SCOP- ja SEER-arvot, WiFi ja etäohjaus, takuu ja huolto, asennus ja käyttöönotto sekä hinta ja kustannukset ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat valintaan.

Kylmähovi tarjoaa kattavan valikoiman ilmalämpöpumppuja ja ammattitaitoista asennus- ja huoltopalvelua pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla. Ota yhteyttä ja varaa veloitukseton kartoituskäynti, jotta löydetään juuri sinun tarpeisiisi sopiva ilmalämpöpumppu.

Varaa aika