Varaa kartoitusaika

Miten huoltaa ilmalämpöpumpun sisäyksikön asennuksen jälkeen?

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön asianmukainen huolto on tärkeää laitteen tehokkuuden ja pitkäikäisyyden kannalta. Asennuksen jälkeen huoltoon kuuluu säännölliset tarkastukset ja puhdistukset, jotka varmistavat laitteen optimaalisen toiminnan. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten ilmalämpöpumpun sisäyksikköä huolletaan asennuksen jälkeen.

Suodattimien puhdistus ja vaihto

Ilmalämpöpumpun suodattimet keräävät ajan myötä pölyä ja likaa, mikä voi heikentää ilmanlaatua ja vähentää laitteen tehokkuutta. Suodattimet tulisi puhdistaa säännöllisesti, yleensä noin kahden kuukauden välein, ja vaihtaa tarvittaessa uusiin. Puhdistus on yksinkertainen toimenpide, joka voidaan tehdä imuroimalla tai huuhtelemalla suodattimet vedellä.

Laitteen ulkoisten osien puhdistus

Sisäyksikön ulkopuoliset osat, kuten kotelot ja ilmanvaihtoaukot, on hyvä pitää puhtaina. Pöly ja lika voivat kertyä myös näihin osiin, mikä voi haitata ilmavirtausta ja tehokkuutta. Puhdistus voidaan suorittaa kostealla liinalla pyyhkimällä, ja tarvittaessa käyttää mietoa puhdistusainetta.

Kondenssiveden poisto

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tuottaa kondenssivettä, joka on johdettava pois laitteesta. Kondenssiveden poistoputken tulee olla kunnolla kiinnitetty ja vapaana esteistä, jotta vesi pääsee valumaan pois. Tarkista säännöllisesti, ettei poistoputkessa ole tukoksia tai vuotoja.

Äänten ja hajujen seuranta

Mikäli ilmalämpöpumpusta kuuluu epätavallisia ääniä tai siitä leviää outoja hajuja, se voi viitata mahdolliseen ongelmaan. Tällöin on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka voi tarkastaa laitteen ja tarvittaessa suorittaa korjaustoimenpiteitä.

Ilmalämpöpumpun ammattihuolto

Vaikka monet huoltotoimenpiteet voi tehdä itse, on suositeltavaa antaa ilmalämpöpumpun sisäyksikkö säännöllisesti ammattilaisen huollettavaksi. Ammattilainen tarkastaa laitteen kokonaisvaltaisesti ja varmistaa, että kaikki osat toimivat oikein. Kylmähovi tarjoaa kattavat huoltopalvelut ilmalämpöpumpuille pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön huolto on tärkeä osa laitteen ylläpitoa. Säännöllinen puhdistus ja tarkastus pitävät laitteen toimintakunnossa ja varmistavat sen tehokkuuden. Kylmähovi auttaa mielellään kaikissa ilmalämpöpumpun huoltoon liittyvissä asioissa.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika