Varaa kartoitusaika

Milloin kannattaa asentaa ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu niin lämmitykseen kuin viilennykseenkin. Sen asentaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä ja lisätä asumismukavuutta. Mutta milloin on oikea aika harkita ilmalämpöpumpun asentamista? Tässä artikkelissa käydään läpi parhaat ajankohdat ja tilanteet, joissa ilmalämpöpumpun hankinta on ajankohtaista.

Ilmalämpöpumpun hankinta uuteen asuntoon

Kun muutetaan uuteen asuntoon tai rakennetaan uutta kotia, on otollinen hetki miettiä ilmalämpöpumpun asentamista. Uuden kodin energiatehokkuus ja mukavuus ovat tärkeitä tekijöitä, ja ilmalämpöpumppu voi olla ratkaiseva elementti näiden saavuttamisessa. Asennus on myös helpompaa ja edullisempaa toteuttaa, kun asunto on vielä tyhjillään tai rakenteilla.

Ilmalämpöpumpun asentaminen on suositeltavaa ennen kuin asunnossa on ehditty asua pitkään, sillä näin voidaan välttää tarpeettomat lämmityskulut ja parantaa asumismukavuutta alusta alkaen. Lisäksi uuden asunnon ilmalämpöpumppu voidaan valita tarkasti tilan tarpeiden mukaan, jolloin saavutetaan paras mahdollinen hyöty laitteesta.

Vanhan lämmitysjärjestelmän korvaaminen

Vanhoissa asunnoissa lämmitysjärjestelmät voivat olla vanhentuneita ja tehottomia. Ilmalämpöpumpun asentaminen voi olla järkevä päivitys, joka alentaa lämmityskustannuksia ja lisää asumismukavuutta. Erityisesti sähkölämmityksen tai öljylämmityksen korvaaminen ilmalämpöpumpulla voi tuoda merkittäviä säästöjä.

Ilmalämpöpumpun asentaminen on suositeltavaa, kun vanha lämmitysjärjestelmä alkaa olla elinkaarensa päässä tai kun lämmityskulut ovat nousseet kohtuuttoman korkeiksi. Ilmalämpöpumpun avulla voidaan saavuttaa parempi energiatehokkuus ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Kesäaikaan viilennyksen tarve

Kesäkuukausina auringon paistaessa ja lämpötilojen noustessa asunnon viilentäminen voi muodostua haasteeksi. Ilmalämpöpumppu tarjoaa tehokkaan ratkaisun viilentämiseen, ja sen asentaminen ennen kesän kuumimpia päiviä varmistaa, että asunto pysyy miellyttävänä läpi kesän.

Ilmalämpöpumpun asentaminen on erityisen ajankohtaista, jos asunto sijaitsee kerrostalon yläkerroksissa tai jos siinä on paljon suuria ikkunoita, jotka altistavat asunnon suoralle auringonvalolle. Viilentävä ilmalämpöpumppu tuo helpotusta tukaliin olosuhteisiin ja parantaa unen laatua kuumina öinä.

Ilmalämpöpumpun uusiminen

Ilmalämpöpumpun käyttöikä on yleensä noin 10–15 vuotta. Kun laite alkaa osoittaa väsymisen merkkejä tai sen huoltokustannukset kasvavat, on aika harkita uuden ilmalämpöpumpun asentamista. Uusimalla laitteen ajoissa varmistetaan, että lämmitys ja viilennys toimivat tehokkaasti ja luotettavasti.

Ilmalämpöpumpun uusiminen on suositeltavaa, kun vanha laite ei enää toimi optimaalisesti tai kun markkinoille tulee uusia, entistä energiatehokkaampia malleja. Uuden ilmalämpöpumpun asentaminen voi myös nostaa kiinteistön arvoa ja houkutella ostajia tai vuokralaisia.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumpun asentaminen kannattaa, kun halutaan parantaa asumismukavuutta, säästää lämmityskuluissa ja viilentyä kesäisin. Uuden asunnon rakentamisen tai remontin yhteydessä, vanhan lämmitysjärjestelmän korvaamisen tarpeessa, kesäaikaan viilennyksen tarpeessa tai vanhan ilmalämpöpumpun uusimisen aikaan on hyvä hetki harkita ilmalämpöpumpun asentamista.

Kun ilmalämpöpumpun asennus on ajankohtaista, on tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen kumppani. Kylmähovi tarjoaa asiantuntevaa palvelua ilmalämpöpumppujen asennuksessa ja huollossa pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla. Ota yhteyttä ja varaa aika asennukselle, jotta voit nauttia miellyttävämmästä sisäilmasta vuoden ympäri.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika