Varaa kartoitusaika

Lämmitä tai viilennä – energiatehokkaasti

Lämmitä tai viilennä – energiatehokkaasti

Ilmalämpöpumppu on kodin energiatehokas lämmitysmuoto, joka kannattaa pitää ainoana lämmitysmuotona niin pitkään kuin mahdollista. Muut lämmityslaitteet kannattaa ottaa käyttöön vasta silloin, kun ilmalämpöpumpun teho ei enää riitä lämmittämään riittävästi.

Ilmalämpöpumppu sopii myös viilennyskäyttöön kesähelteillä. Jo muutaman asteen viilennys tekee sisäilmasta miellyttävää, sillä tukalan olon aiheuttaa tyypillisesti sisäilmassa oleva kosteus, jota ilmalämpöpumppu poistaa. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on myös viilennyksessä hyvin vähäistä, joten ilmalämpöpumppu viilennyskäytössä ei syö talven aikana kertyneitä säästöjä.

Lämmitetään tai viilennetään, on hyvä ottaa huomioon asioita, joilla voi vaikuttaa pumpun energiatehokkuuteen.

PYYDÄ TARJOUS

Oikea käyttötapa lisää energiatehokkuutta – huomioi nämä ja saat parhaat hyödyt pumpustasi

Ilmalämpöpumpun paikka

Ilmalämpöpumpun paikka kannattaa valita aina yhdessä asiantuntijan kanssa. Laitteen kannattaa olla tilassa, josta lämpö pääsee leviämään hyvin asuntoon. Asunnon sisäovien kannattaa olla avoinna, jotta lämpö leviää tasaisesti. Laadukas ilmalämpöpumppu pitää kodin tilat miellyttävän viileinä ja ilmalämpöpumpun tuottama viileys jakaantuu tasaisesti ilman vedon tunnetta. Talvella kannattaa tarkkailla jään ja kosteuden muodostumista ja huolehtia siitä, että talon rakenteet on suojattu kondenssivedeltä.

Ilmalämpöpumpun lämpötila

Ilmalämpöpumpun lämpötila kannattaa olla muutaman asteen korkeampi kuin asunnon huonelämpötila, jotta ilmalämpöpumppu on tehokäytössä. Jäähdytyksessä sopiva jäähdytyslämpötila on noin 22 astetta. Kun käytetään jäähdytystä, on tärkeää pitää pumpun suodattimet puhtaina.

Ilmalämpöpumpun puhallusteho

Ilmalämpöpumpun tavoitelämpötila ja puhallinnopeus kannattaa olla korkealla lämmittäessä, jotta lämmitysteho on mahdollisimman korkea ja ilmalämpöpumppu toimii parhaalla mahdollisella hyötysuhteella.

Huolto

Asennuksen yhteydessä saatuja ohjeita tulee noudattaa huolellisesti, sillä huoltamaton laite laskee laitteen suorituskykyä. Sisäyksikön suodattimen tulee olla puhdas ja vaihtaa tarvittaessa ohjeen mukaisesti. Tarvittaessa kannattaa tilata huolto ammattilaiselta, jolloin laite avataan ja kaikki osat tarkistetaan ja puhdistetaan.

Käänny ammattilaisen puoleen ilmalämpö-pumpun valinnassa

Valikoimistamme löydät ilmalämpöpumput sekä viilennys- että lämmityskäyttöön. Autamme sinua mielellämme oikean pumpun valinnassa, jotta saisit investoinnistasi kaiken mahdollisen hyödyn irti. 

Me Kylmähovilla asennamme ja huollamme ilmalämpöpumput sekä muut lämpöpumput pääkaupunkiseudulla. Teemme veloituksettoman kartoituskäynnin, jotta voimme tarjota ilmalämpöpumppua juuri tarpeisiisi sopien. Varaa kartoitusaika suoraan kalenterista, soita tai ota yhteyttä lomakkeella.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpun asennuksesta. Kartoituskäynti on veloitukseton.

Varaa aika
Varaa aika