Varaa kartoitusaika

Kannattaako ilmalämpöpumppu asentaa itse?

Ilmalämpöpumppu – itse vai ammattilaisen asentamana

Ilmalämpöpumppu kotiin asennettuna on merkittävä päätös, joka vaikuttaa niin asumismukavuuteen kuin energiatehokkuuteenkin. Monet pohtivat, onko asennus mahdollista suorittaa itse vai tulisiko kääntyä ammattilaisten puoleen. Asennusprosessi vaatii huolellisuutta ja oikeanlaista osaamista, jotta laite toimii optimaalisesti ja turvallisesti.

Ilmalämpöpumpun asennuksessa on otettava huomioon monia teknisiä seikkoja. Esimerkiksi laitteen sijoittaminen ja kiinnitys tulee tehdä huolellisesti, jotta ilmavirtaus on riittävä ja laite toimii tehokkaasti. Laitteen sähkönsaanti on myös syytä tehdä turvallisuusmääräykset huomioiden. Laitteen sisältämien kylmäaineiden vuoksi asennus on luvanvaraista toimintaa ja sitä saa suorittaa vain kylmälaiteasennuksen koulutuksen käynyt henkilö.  Tarkista onko ajattelemallasi asentajalla luvat kylmäasennukseen Tukesin sivuilta. Lisäksi mahdolliset putkityöt asennuksen yhteydessä vaativat erityisosaamista.

Ammattilaisen suorittama asennus

Ammattilaisen tekemänä ilmalämpöpumpun asennus sujuu turvallisesti ja tehokkaasti. Asiantuntijat tuntevat laitteiden erityisvaatimukset ja osaavat huomioida asennuksessa kaikki tarvittavat turvallisuusnäkökohdat. Lisäksi ammattilaisen suorittama asennus varmistaa, että laitteen takuu säilyy voimassa.

Kun asennus tehdään ammattitaidolla, voidaan varmistua siitä, että ilmalämpöpumppu toimii tehokkaasti ja säästää energiaa. Asiantuntijat osaavat myös neuvoa laitteen oikeanlaisessa käytössä ja huollossa, mikä pidentää sen käyttöikää ja parantaa sen suorituskykyä.

DIY-asennuksen riskit

Vaikka itse asentaminen voi tuntua houkuttelevalta säästönä, on tärkeää tiedostaa siihen liittyvät riskit. Virheellinen asennus voi johtaa laitteen vaurioitumiseen tai jopa tulipaloriskiin. Lisäksi laitevalmistajan takuuehdot ja vakuutusyhtiöt voivat edellyttää, että asennuksen on suorittanut valtuutettu asentaja.

DIY-asennuksessa voi myös ilmetä ongelmia, jotka johtavat lisäkustannuksiin. Esimerkiksi ilmalämpöpumpun vääränlainen sijoittelu voi heikentää sen tehokkuutta ja lisätä tarvetta huoltoon. Ammattilaisen käyttö asennuksessa voi säästää aikaa ja rahaa pitkällä tähtäimellä.

Kylmähovin palvelut

Tarjotaan kattavia palveluita ilmalämpöpumppujen asennukseen liittyen. Asiantuntijoiden suorittama asennus takaa, että laitteet asennetaan oikein ja turvallisesti. Lisäksi annetaan ohjeistusta laitteen tehokkaaseen ja turvalliseen käyttöön.

Palvelualue kattaa pääkaupunkiseudun sekä sen lähialueet, kuten Järvenpään, Keravan, Tuusulan ja Sipoon. Asiantuntijapalveluiden avulla varmistetaan, että ilmalämpöpumppu asennetaan oikeaoppisesti ja että asiakkaat voivat nauttia laitteen tuomasta mukavuudesta ja säästöistä huoletta.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumpun asennus on tärkeä toimenpide, joka vaatii ammattitaitoa ja huolellisuutta. Vaikka itse asentaminen voi tuntua houkuttelevalta, on ammattilaisen suorittama asennus turvallinen ja pitkällä tähtäimellä kustannustehokas ratkaisu. Asiantuntijoiden apu varmistaa, että laite toimii moitteettomasti ja tehokkaasti.

Kun ilmalämpöpumppu asennetaan oikein, se tarjoaa merkittäviä etuja asumismukavuudessa ja energiansäästössä. Kylmähovi on valmiina tarjoamaan asiantuntijapalveluitaan, jotta ilmalämpöpumpun asennus sujuu ongelmitta ja asiakkaat voivat luottaa laitteensa toimivuuteen vuosiksi eteenpäin.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika