Varaa kartoitusaika

Kuinka Kylmähovi asentaa ilmalämpöpumpun?

Ilmalämpöpumpun asentaminen itse voi tuntua houkuttelevalta, mutta se on tehtävä, joka vaatii ammattilaisen osaamista ja kokemusta. Kylmähovi tarjoaa asiantuntevat asennuspalvelut, jotka takaavat, että ilmalämpöpumppusi toimii moitteettomasti ja turvallisesti. Tässä artikkelissa kerromme, miksi Kylmähovin ammattilaiset ovat paras valinta ilmalämpöpumpun asennukseen.

Ilmalämpöpumpun valinta ja hankinta

Ennen asennusta on tärkeää valita oikeanlainen ilmalämpöpumppu kotiisi. Huomioitavia seikkoja ovat muun muassa asunnon koko, lämmitystarve ja sijainti. Kylmähovi tarjoaa laajan valikoiman ilmalämpöpumppuja, jotka soveltuvat erilaisiin tarpeisiin pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla. Autamme valitsemaan sopivan mallin ja tarjoamme myös rahoitusvaihtoehtoja hankinnan helpottamiseksi.

Asennuksen suunnittelu ja valmistelut

Ilmalämpöpumpun asennus alkaa huolellisella suunnittelulla. Kylmähovin ammattilaiset arvioivat sisä- ja ulkoyksikön parhaat sijoituspaikat, jotta ilma kiertää tehokkaasti ja esteettömästi. Ulkoyksikön sijoituspaikkaan vaikuttavat muun muassa ilmanvaihto ja mahdolliset sääolosuhteet. Ammattilaisemme varmistavat, että ulkoyksikkö asennetaan tukevalle alustalle ja riittävän etäälle seinästä.

Ennen asennuksen aloittamista Kylmähovin asentajat tarkistavat, että sähkö- ja putkityöt ovat standardien mukaisia. Sähköliitännät tehdään huolellisesti ja turvallisuusmääräysten mukaisesti. Putkien reititys suunnitellaan siten, että ne eivät joudu puristuksiin tai altistu ulkoisille vaurioille.

Sisäyksikön asentaminen

Sisäyksikön asennus alkaa kiinnitystelineen asentamisella seinälle. Telineen tulee olla vaakasuorassa ja tukevasti kiinni seinässä. Kun teline on paikallaan, Kylmähovin ammattilaiset nostavat sisäyksikön paikoilleen ja kiinnittävät sen telineeseen. Tämän jälkeen tehdään tarvittavat sähkö- ja putkiliitännät sisäyksikön ja ulkoyksikön välille.

Putkien läpivienti seinän läpi tiivistetään huolellisesti, jotta kosteus tai kylmä ilma eivät pääse sisätiloihin. Ammattilaisemme noudattavat valmistajan ohjeita ja käyttävät oikeita tiivistysmateriaaleja.

Ulkoyksikön asentaminen

Ulkoyksikön asennus vaatii vakaan ja tasaisen alustan. Alustan tulee kestää ulkoyksikön paino ja mahdolliset sääolosuhteet. Kylmähovin asentajat kiinnittävät ulkoyksikön alustaan ruuveilla tai pulteilla, ja sen jälkeen tehdään putki- ja sähköliitännät sisäyksikön kanssa.

Putkien ja kaapelien reititys tehdään huolellisesti, jotta ne eivät vahingoitu ja ovat suojassa sääolosuhteilta. Ammattilaisemme käyttävät suojakanavia putkien ja kaapelien suojaamiseen.

Ilmalämpöpumpun käyttöönotto ja testaus

Kun asennus on valmis, Kylmähovin ammattilaiset käynnistävät ilmalämpöpumpun ja testaavat sen toiminnan. He tarkistavat, että kaikki liitännät ovat tiiviitä ja että laite toimii valmistajan ohjeiden mukaisesti. Käyttöönoton yhteydessä varmistetaan myös, että sisäyksikön suodattimet ovat puhtaat ja että ulkoyksikkö on vapaasti ilmavirtaukselle.

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on tärkeää laitteen tehokkuuden ja pitkäikäisyyden kannalta. Kylmähovi tarjoaa kattavat huoltopalvelut, jotka varmistavat laitteesi toimivuuden vuodesta toiseen.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumpun asentaminen itse ei ole suositeltavaa, sillä se vaatii ammattilaisen osaamista ja kokemusta. Kylmähovi on apunasi koko asennusprosessin ajan, tarjoten laadukkaat ilmalämpöpumput, asiantuntevan neuvonnan ja ammattitaitoisen huollon pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla. Luota Kylmähovin ammattilaisiin ja varmista, että ilmalämpöpumppusi toimii moitteettomasti ja turvallisesti.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika