Varaa kartoitusaika

Kotitalousvähennys ilmalämpöpumpun hankinnassa

Kotitalousvähennys on verotuksessa hyödynnettävä etu, joka mahdollistaa osan kotona teetettyjen työkustannusten vähentämisen verotettavasta tulosta. Ilmalämpöpumpun hankinta ja asennus kuuluvat näihin vähennyskelpoisiin töihin, mikä tekee investoinnista entistä houkuttelevamman. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten kotitalousvähennystä voidaan hyödyntää ilmalämpöpumpun hankinnassa.

Mitä kotitalousvähennys kattaa?

Kotitalousvähennys on tarkoitettu kotitalouksille, jotka ovat ostaneet työsuorituksia kotiinsa tai vapaa-ajan asuntoonsa. Vähennyksen piiriin kuuluvat työn osuus monenlaisista remonteista, kuten ilmalämpöpumpun asennustyöstä. On tärkeää huomata, että vähennys ei koske itse laitteiden tai materiaalien hankintakuluja, vaan ainoastaan työn osuutta.

Vähennyksen suuruus on 40% teetetyn työn arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa henkilöä kohden, ja siitä vähennetään 100 euron omavastuu. Mikäli taloudessa on kaksi veronmaksajaa, voi vähennyksen määrä olla yhteensä jopa 4500 euroa, kun molemmat hyödyntävät vähennyksen täysimääräisesti.

Ilmalämpöpumpun asennus ja kotitalousvähennys

Kun hankitaan ilmalämpöpumppu, asennustyö on merkittävä osa kokonaiskustannuksia. Asennustyön osuus on kotitalousvähennyksen kannalta ratkaiseva, sillä se on se osa, josta vähennys voidaan tehdä. Asennustyön tulee olla ammattilaisen suorittamaa, ja työstä on oltava lasku, josta ilmenevät erikseen työn osuus ja arvonlisävero.

Kylmähovi huolehtii, että asennus tehdään ammattitaidolla ja valmistajan ohjeiden mukaisesti, mikä varmistaa laitteen kestävyyden ja energiatehokkuuden. Asennuksen yhteydessä annettava lasku erittelee työn ja materiaalien hinnat, jotta asiakas voi hyödyntää kotitalousvähennystä verotuksessaan.

Näin haet kotitalousvähennystä

Kotitalousvähennystä haetaan jälkikäteen omassa verotuksessa. Vähennyksen hakeminen tapahtuu täyttämällä veroilmoitukseen tarvittavat tiedot tehdystä työstä, työn suorittajasta ja maksetusta työkorvauksesta. On tärkeää säilyttää lasku ja maksutosite, sillä verottaja voi pyytää niitä todisteeksi.

Verohallinto tarjoaa myös mahdollisuuden tehdä vähennyksen ennakkoon verokortille, jolloin vähennys näkyy suoraan kuukausittaisessa veroprosentissa. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluaa hyödyntää vähennyksen vaikutuksen heti eikä vasta seuraavan vuoden verotuksessa.

Ilmalämpöpumpun hankinta Kylmähovilta

Kun harkitset ilmalämpöpumpun hankintaa, Kylmähovi tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita ilmalämpöpumppuja sekä asiantuntevan asennuspalvelun. Valikoimastamme löytyy sopiva vaihtoehto niin pieniin kuin suuriinkin tiloihin, ja asiantuntijamme auttavat mielellään oikean mallin valinnassa.

Asennuspalvelumme kattaa pääkaupunkiseudun ja sen lähialueet, kuten Järvenpään, Keravan, Tuusulan ja Sipoon. Asennustyö tehdään huolellisesti ja asiakkaan toiveet huomioiden, jotta lopputulos on sekä toiminnallisesti että visuaalisesti tyydyttävä. Lisäksi annamme selkeän ja eritellyn laskun, joka helpottaa kotitalousvähennyksen hakemista.

Yhteenveto

Kotitalousvähennys on erinomainen tapa säästää ilmalämpöpumpun asennuskustannuksissa. Muistathan, että vähennys koskee vain työn osuutta, ei laitteita tai materiaaleja. Kylmähovi auttaa sinua koko prosessin ajan, alkaen oikean ilmalämpöpumpun valinnasta aina asennukseen ja laskun toimittamiseen. Näin voit nauttia uudesta ilmalämpöpumpustasi ja samalla hyödyntää verotukselliset edut.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika