Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumpun valinta

Näin valitset ilmalämpöpumpun

Ilmalämpöpumppujen kysyntä on kasvanut energian hintojen noustessa ja kesähelteiden lämmittäessä entistä pidempään. Ilmalämpöpumppua valitessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja miettiä huolella, millainen asennuskohde on ja mitä ilmalämpöpumpun asentamisella tavoitellaan. Mihin siis kannattaa kiinnittää huomiota ilmalämpöpumppua valitessa?

Huoneistoala määrää pumpun tehon

Mitä isompaa pinta-alaa ilmalämpöpumpun avulla lämmitetään tai viilennetään, sitä suurempaa tehoa ilmalämpöpumpulta vaaditaan. Myös tilojen avonaisuus, huoneiston ilmanvaihto sekä talon energialuokka vaikuttavat ilmalämpöpumpun valintaan. Monikerroksisiin kohteisiin tarvitaan myös useampi sisäyksikkö, jotta lämpö leviäisi kohteeseen tasaisesti. Noin 30 neliömetrin lämmitettävä tai 20 neliömetrin viilennettävä ala vaatii yhden kilowatin tehoisen ilmalämpöpumpun.

PYYDÄ TARJOUS

Hiljaisuus ja automatiikka lisäävät käyttömukavuutta

Ilmalämpöpumput näyttävät lähes samanlaisilta, mutta muovikuoren alle piiloutuu merkittävä määrä ominaisuuksia, joilla voi olla suuri merkitys pumpun käyttömukavuuden kannalta. Tänä päivänä markkinoilta löytyy myös värillisiä tai jopa täysin omaan makuun kustomoitavia ilmalämpöpumppuja, jos haluaa panostaa estetiikkaan. 

Erilaisten ilmalämpöpumppujen äänitasoja kannattaa vertailla. Äänitaso ilmoitetaan jokaisen valikoimassamme olevan ilmalämpöpumpun tuotetiedoissa desibeleinä. Esimerkiksi Bosch Climate 6101I tunnetaan hiljaisuudestaan ja tyylikkyydestään. 

Useissa ilmalämpöpumpuissa on myös ilmanpuhdistusominaisuuksia, jotka puhdistavat sisäilmaa samalla, kun ilma kiertää suodattimien läpi. Kun sisäilmasta poistuu pölyt, allergeenit, siite- ja eläinpölyt, hajut ja muut mahdolliset epäpuhtaudet, on sisäilman laatu jatkuvasti puhdasta. Erillisiä toimenpiteitä ei tarvita, vaan puhdistus tapahtuu samalla, kun ilmalämpöpumppu joko viilentää tai lämmittää huonetilaa. 

Automatiikka lisää ilmalämpöpumpun kustannustehokkuutta. Ilmalämpöpumppu voi esimerkiksi tunnistaa liikkuvat ihmiset ja ohjata ilmavirran pois ihmisistä. Kun tilassa ei oleskella, ilmalämpöpumppu voi automaattisesti siirtyä virransäästötilaan. 

Monipuoliset säädöt mahdollistavat kylmän tai kuuman ilman ohjauksen oikealle alueelle

Myös erilaiset ohjausmahdollisuudet, kuten ilman ohjaaminen eri suuntiin, ovat tärkeitä. Lämmitystoiminnossa ilmaa pitäisi voida ohjata huonetilassa alaspäin, kun taas viilennystoiminnossa ilmaa pitäisi saada ohjattua katonrajaan. Mitä monipuolisemmat säädöt ilmalämpöpumpussa ovat, sitä tehokkaammin kylmä tai kuuma ilma saadaan ohjattua oikealle alueelle. 

Etäohjaus helpottaa arkea

Etäohjaus ilmalämpöpumpussa on arkea helpottava ominaisuus, joka löytyy nykyään lähes jokaisesta ilmalämpöpumpusta. Sen avulla kaukosäädintä ei enää tarvita, vaan ohjaus tapahtuu puhelimen avulla. Etäohjaus on tärkeä ominaisuus esimerkiksi silloin, kun ilmalämpöpumppua valitaan kesämökille.

Ota ammattilainen apuun ilmalämpöpumpun valinnassa

Oikean ilmalämpöpumpun valinnassa kannattaa aina käyttää ammattilaisen apua, koska laitteen valintaan vaikuttavat myös muun muassa talon eristys, ilmanvaihto, ikkunoiden koko ja tiiviys. Ammattilainen osaa kertoa myös sen, mihin sisäyksikkö kannattaa sijoittaa.

Me Kylmähovilla asennamme ja huollamme ilmalämpöpumput sekä muut lämpöpumput pääkaupunkiseudulla. Teemme veloituksettoman kartoituskäynnin, jotta voimme tarjota ilmalämpöpumppua juuri tarpeisiisi sopien. Varaa kartoitusaika suoraan kalenterista, soita tai ota yhteyttä lomakkeella.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpun asennuksesta. Kartoituskäynti on veloitukseton.

Varaa aika
Varaa aika