Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön asennusmenetelmät

Kylmähovi tarjoaa asiantuntevaa palvelua ilmalämpöpumpun sisäyksikön asennuksessa. Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia asennusmenetelmiä, jotka varmistavat laitteen optimaalisen toiminnan ja tehokkuuden.

Asennuksen suunnittelu ja valmistelu

Ennen asennusta on tärkeää suunnitella ja valmistella työ huolellisesti. Sisäyksikön sijoituspaikka vaikuttaa merkittävästi laitteen toimintaan ja tehokkuuteen. On suositeltavaa, että yksikkö asennetaan siten, että ilma pääsee kiertämään vapaasti huoneessa. Lisäksi on varmistettava, että asennuspaikka on lähellä sähköpistoketta ja että seinärakenne kestää yksikön painon.

Seinäasennus

Yleisin asennusmenetelmä on seinäasennus, jossa sisäyksikkö kiinnitetään seinälle sopivalle korkeudelle. Seinäasennuksessa on huomioitava, että yksikön ylä- ja alapuolelle jää riittävästi tilaa ilmankierron varmistamiseksi. Asennuksessa käytetään yleensä mukana tulevia kiinnikkeitä ja telineitä.

Kattoasennus

Kattoasennus on toinen vaihtoehto, joka soveltuu erityisesti suuriin tiloihin tai kun seinätilaa on rajoitetusti. Kattoasennuksessa sisäyksikkö kiinnitetään kattoon, jolloin lämpö jakautuu tasaisesti koko huoneeseen. Tämä menetelmä vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa, jotta yksikkö saadaan asennettua turvallisesti ja esteettisesti miellyttävästi.

Lattia-asennus

Lattia-asennus on varteenotettava vaihtoehto, kun seinä- tai kattoasennus ei ole mahdollista. Sisäyksikkö asennetaan lattialle tai jalustalle, ja se on suunniteltu niin, että se jakaa lämpöä tehokkaasti alhaalta ylöspäin. Lattia-asennus on usein käytössä vanhemmissa rakennuksissa, joissa seinien rakenteet eivät kestä seinäasennusta.

Asennuksen viimeistely ja tarkastus

Asennuksen jälkeen on tärkeää tehdä huolellinen tarkastus ja varmistaa, että kaikki liitännät ovat tiiviitä ja että yksikkö toimii oikein. Tarkastuksen yhteydessä testataan myös ilmalämpöpumpun toimintaa eri tilanteissa ja säädöissä. Viimeistelyssä kiinnitetään huomiota myös esteettisiin seikkoihin, kuten piilottamaan mahdollisimman hyvin putket ja kaapelit.

Ylläpito ja huolto

Asennuksen jälkeen sisäyksikön säännöllinen ylläpito ja huolto ovat avainasemassa laitteen pitkäikäisyyden ja tehokkuuden kannalta. Suosittelemme, että ilmalämpöpumpun huolto tehdään säännöllisesti, jotta varmistetaan laitteen optimaalinen toiminta ja energiatehokkuus. Kylmähovi tarjoaa kattavan huoltopalvelun, joka takaa laitteiston pitkäikäisyyden ja tehokkuuden.

Kylmähovi palvelee asiakkaitaan pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla, kuten Järvenpäässä, Keravalla, Tuusulassa ja Sipoossa. Ota yhteyttä, niin autamme teitä valitsemaan oikean asennusmenetelmän ja toteutamme asennuksen ammattitaidolla.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika