Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus vuorokaudessa

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus puhuttaa monia kotitalouksia, jotka pohtivat laitteen energiatehokkuutta ja säästöpotentiaalia. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten ilmalämpöpumppu vaikuttaa sähkönkulutukseen ja miten voit optimoida sen käyttöä.

Mitä vaikuttaa ilmalämpöpumpun sähkönkulutukseen?

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

  • Tilan koko ja pohjaratkaisu
  • Lämmöntarve, joka riippuu esimerkiksi talon rakennusvuodesta ja eristyksestä
  • Pyyntilämpötila ja ulkolämpötila
  • Laitteen malli, kunto ja asetukset

Laadukas ilmalämpöpumppu on suunniteltu säästämään energiaa ja sähköä, ja sen hyötysuhde on huomattavasti parempi kuin suorasähkölämmityksen.

Kuinka paljon ilmalämpöpumpulla voi säästää sähköä?

Ilmalämpöpumppu voi säästää lämmityskuluissa keskimäärin 25–30%. Tämä tarkoittaa merkittäviä säästöjä vuositasolla, jotka voivat olla satoja tai jopa tuhansia euroja riippuen talon koosta ja lämmitysjärjestelmästä.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus viilennyksessä

Yleinen harhaluulo on, että ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen kuluttaisi paljon sähköä. Todellisuudessa viilennys on varsin edullista, ja kesäaikaan viilentäminen voi maksaa vain 50 sentistä euroon päivässä.

Ilmalämpöpumpun ominaisuudet ja käyttötavat

Ilmalämpöpumpun energiatehokkuuteen voit vaikuttaa valitsemalla Suomen olosuhteisiin testatun laitteen, joka toimii tehokkaasti myös kylmässä säässä. Energialuokitus ja älykkäät ohjausominaisuudet ovat myös tärkeitä tekijöitä energiatehokkuuden kannalta.

Yhteenveto: Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on lähtökohtaisesti pieni, ja laitteen hyötysuhde voittaa perinteiset lämmitysmuodot. Säästät parhaiten sähköä huoltamalla laitteen säännöllisesti ja valitsemalla oikeanlaisen laitteen. Viilennyskäytössä ilmalämpöpumppu on edullinen ja energiatehokas vaihtoehto.

Harkitsetko ilmalämpöpumpun hankintaa tai haluatko lisätietoa sen sähkönkulutuksesta? Ota yhteyttä asiantuntijaan, joka auttaa sinua löytämään sopivan ratkaisun energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika