Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus talvella

Talvi tuo mukanaan kylmät lämpötilat ja lisääntyneen lämmitystarpeen. Moni suomalainen kotitalous hyödyntää ilmalämpöpumppua lämmitykseen, mutta kuinka paljon sähköä laite kuluttaa kylmimpinä kuukausina? Tässä artikkelissa käsittelemme ilmalämpöpumpun sähkönkulutusta talvella ja annamme vinkkejä energiatehokkaaseen käyttöön.

Mitä vaikuttaa ilmalämpöpumpun sähkönkulutukseen?

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

  • Tilan koko ja pohjaratkaisu
  • Lämmöntarve, joka riippuu muun muassa talon rakennusvuodesta ja eristyksestä
  • Pyyntilämpötila ja ulkolämpötila
  • Laitteen malli, kunto ja asetukset

Ilmalämpöpumppu on suunniteltu säästämään energiaa, ja sen hyötysuhde on huomattavasti parempi verrattuna suoraan sähkölämmitykseen. Keskimäärin ilmalämpöpumppu käyttää noin 0,2 – 2,5 kWh sähköä tunnissa, mutta talvella kulutus voi olla suurempaa kovien pakkasten vuoksi.

Kuinka paljon ilmalämpöpumpulla voi säästää sähköä?

Ilmalämpöpumpun avulla on mahdollista säästää merkittävästi lämmityskuluissa. Keskimäärin säästö voi olla 25 – 30% lämmityskuluissa, mikä tarkoittaa satojen tai jopa tuhansien eurojen vuosisäästöjä. Säästöt riippuvat talon koosta, päälämmitysjärjestelmästä ja sähkösopimuksesta.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus viilennyksessä

Kesällä ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen on edullista, ja se kuluttaa vähemmän sähköä kuin talvella. Viilennyskäytössä sähkönkulutus on yleensä noin 50 sentistä euroon päivässä.

Ilmalämpöpumpun ominaisuudet ja käyttötavat

Ilmalämpöpumpun energiatehokkuuteen voit vaikuttaa valitsemalla Suomen olosuhteisiin testatun laitteen, joka toimii tehokkaasti myös kovilla pakkasilla. Energialuokitus ja älykkäät ohjausominaisuudet ovat myös tärkeitä tekijöitä energiatehokkuuden kannalta.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus talvella voi olla suurempaa kuin muina vuodenaikoina, mutta laitteen hyötysuhde ja energiatehokkuus tekevät siitä silti järkevän valinnan lämmitykseen. Säännöllinen huolto ja oikeanlaiset käyttötavat auttavat pitämään sähkönkulutuksen kurissa ja säästämään energiaa pitkällä tähtäimellä.

Harkitsetko ilmalämpöpumpun hankintaa tai haluatko tietää lisää sen sähkönkulutuksesta? Ota yhteyttä asiantuntijaan, joka auttaa sinua löytämään parhaan ratkaisun kotisi lämmitykseen.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika