Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumpun puhdistus: Näin pidät laitteesi huippukunnossa

Säännöllinen ilmalämpöpumpun huolto on avainasemassa laitteen toimintakyvyn ylläpitämiseksi koko sen elinkaaren ajan. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitkä huoltotoimenpiteet voit tehdä itse ja milloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.

Itse tehtävät ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteet

  • Ilmalämpöpumpun karkeasuodattimen puhdistus
  • Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puhtaanapito
  • Viilennyskäytössä olevan ilmalämpöpumpun kondenssiveden tarkastus
  • Ilmalämpöpumpun viilennys- ja lämmitystoimintojen testaus keväisin ja syksyisin

Ilmalämpöpumpun karkeasuodattimen puhdistus

Ilmalämpöpumpun karkeasuodattimen säännöllinen puhdistus on yksi tärkeimmistä itse tehtävistä huoltotoimenpiteistä. Suodatin löytyy laitteen etukannen alta ja sen puhdistaminen onnistuu helposti imuroimalla. Mikäli suodattimeen jää näkyvää likaa, se kannattaa huuhdella vesihanan alla ja asentaa takaisin laitteeseen kuivumisen jälkeen.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puhtaanapito

Ulkoyksikön puhtaanapito on toinen tärkeä itse tehtävä huoltotoimenpide. Tarkista säännöllisesti, ettei ulkoyksikön sisällä pyörivän propellin väliin ole kertynyt risuja tai muuta roskaa. Suojakotelo auttaa pitämään ulkoyksikön puhtaana ja suojaa sitä sääolosuhteilta.

Kondenssiveden oikea ohjautuminen

Käytätkö ilmalämpöpumppua viilennykseen? Tarkista, että kondenssivesi ohjautuu oikein. Kondenssiveden oikea kulku on tärkeää, jotta laite toimii tehokkaasti ja vältät kosteusvahingot.

Testaa ilmalämpöpumpun toiminnot

Testaa ilmalämpöpumpun lämmitys- ja viilennystoiminnot säännöllisesti. Näin varmistat, että laite toimii oikein ja voit tarvittaessa kutsua huollon ennen kuin ongelmat pahenevat.

Ammattilaisen suorittamat huoltotoimenpiteet

Tietyt huoltotoimenpiteet, kuten ilmalämpöpumpun lamellien puhdistus, kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilainen osaa suorittaa puhdistuksen oikeaoppisesti ja välttää vahingot, jotka saattavat heikentää laitteen tehoa.

Ilmalämpöpumpun huollon ajoitus

Ilmalämpöpumpun puhdistushuolto on suositeltavaa suorittaa 2–4 vuoden välein. Ensimmäinen huolto kannattaa tilata noin kolmen vuoden kuluttua asennuksesta, ja sen jälkeen huoltoväli määräytyy laitteen käytön ja sijainnin perusteella.

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto ja puhdistus varmistavat laitteen energiatehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän. Älä epäröi ottaa yhteyttä ammattilaiseen, jos ilmalämpöpumpun huolto mietityttää tai tarvitset apua huoltotoimenpiteissä.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika