Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumpun huolto – Näin varmistat laitteen tehokkuuden

Säännöllinen ilmalämpöpumpun huolto pitää laitteen toimintakykyisenä koko sen elinkaaren ajan. Mitkä ilmalämpöpumpun huoltoon liittyvät toimet kannattaa jättää ammattilaiselle ja mitä voit tehdä itse? Näillä ohjeilla hoidat itse pumpun perushuoltotoimenpiteet ja varmistat laitteen energiatehokkaan toiminnan.

Tee itse nämä ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteet:

  • Ilmalämpöpumpun karkeasuodattimen puhdistus
  • Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puhtaanapito
  • Viilennyskäytössä olevan ilmalämpöpumpun kondenssiveden tarkastus
  • Ilmalämpöpumpun viilennys- ja lämmitystoimintojen testaus keväisin ja syksyisin

Jätä ammattilaiselle nämä ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteet:

  • Ilmalämpöpumpun lamellien puhdistus
  • Jos ilmalämpöpumppu ei toimi oikein tai se on rikki, ota yhteys huoltoon

Ilmalämpöpumpun karkeasuodattimen puhdistuksella on suora vaikutus laitteen tehoon

Ilmalämpöpumpun huoltoon liittyy kaksi perustoimenpidettä, jotka sinun omistajana tulee tehdä itse. Ensimmäinen niistä on sisäyksikön karkeasuodattimen puhdistus. Karkeasuodatin tulee puhdistaa säännöllisesti, 2-4 viikon välein suodattimen likaisuudesta riippuen.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puhtaanapito helpottuu suojakotelolla

Toinen tärkeä itse tehtävä ilmalämpöpumpun huoltotoimenpide on ulkoyksikön puhtaanapito. Käytännössä omistajan tulee huolehtia, että ulkoyksikön sisällä pyörivän propellin väliin ei kulkeudu risuja tai muuta roskaa.

Tarkista ilmalämpöpumpun kondenssiveden oikea ohjautuminen

Käytätkö ilmalämpöpumppua viilennykseen? Olethan tarkastanut, että kondenssivesi kulkeutuu oikein? Ennen kesähelteitä on tärkeää katsoa hyvissä ajoin, että kondenssivedellä on mutkaton kulku oikeaan paikkaan.

Testaa ilmalämpöpumpun lämmitys- ja viilennystoiminnot

Jos käytät ilmalämpöpumppua sekä lämmitykseen että viilennykseen, on näiden toimintojen tarkastaminen hyvä tehdä ajoissa ennen kesän helteitä ja syksyn viileneviä kelejä.

Ilmalämpöpumpun lamellien puhdistus – älä tee tätä itse

Moni ilmalämpöpumpun omistaja haluaisi hoitaa itse mahdollisimman paljon laitteeseen liittyviä huoltotoimenpiteitä. Ilmalämpöpumpun lamellien puhdistus on kuitenkin toimenpide, jonka kanssa on helpompi saada aikaan vahinkoa kuin hyötyä.

Hoida ilmalämpöpumpun huolto ajoissa

Optimaalisesti ja tehokkaasti toimiva pumppu tuo suoraa säästöä sähkölaskussa. Tiesitkö, että voit myös hyödyntää kotitalousvähennystä ilmalämpöpumpun huollossa?

Ongelmatilanteissa voit aina tilata tarkastuskäynnin. Ammattilainen selvittää, missä mahdollinen vika on, ja tarvittaessa korjaa sen heti tai sovitaan uusi korjauskäynti.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika