Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus on hyödyllinen toimenpide sekä asunnon lämmittämisessä että viilentämisessä. Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate on sama kuin erilaisilla kylmälaitteilla. Kylmälaitteen sisällä oleva lämpö sidotaan höyrystimessä kompressorin avulla kierrossa olevaan kylmäaineeseen ja vapautetaan se lauhduttimessa laitteen ulkopuolella, ilmalämpöpumppu puolestaan sitoo ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa ja kuljettaa sen sisälle. Lämpimään vuodenaikaan se puolestaan kerää lämpöä sisältä ja kuljettaa sen sitten kylmäaineeseen sidottuna ulos.

Ilmalämpöpumpun avulla säästöä lämmityskuluissa

Ilmalämpöpumpulla voidaan parhaimmillaan säästää jopa 40 prosenttia sähkölämmitteisen talon lämmitykseen tarvittavasta energiasta. Se ei asuintalossa yleensä kokonaan korvaa muita lämmitysmuotoja, mutta toimii hyvänä tukilämmityslähteenä sähkö-, puu- tai öljylämmityksen rinnalla. Se, kuinka tehokkaasti ilmalämpöpumppu onnistuu levittämään lämpöä, riippuu talorakenteesta ja väliseinistä. Joidenkin tutkimusten mukaan ilmalämpöpumpulla voidaan kuitenkin säästää jopa yli 3000 kWh energiaa vuodessa.

Etäohjauksella monikäyttöisyyttä

Pienessä mökissä tai esimerkiksi autotallissa ilmalämpöpumppua voidaan kuitenkin käyttää ainoana lämmitysmuotona. Monia ilmalämpöpumppuja voidaan ohjata etänä älypuhelimen avulla, mikä tekee siitä erityisen hyvän lämmitysmuodon juuri sellaisiin kohteisiin, joissa lämmitykselle ei välttämättä ole jatkuvaa tarvetta. Näin esimerkiksi mökin ylläpitolämmityksen voi pitää noin 10 asteessa ja juuri ennen mökkireissua nostaa lämpötila asumiseen sopivaksi.

PYYDÄ TARJOUS

Ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto

Usein kustannustehokkuus ja ympäristöystävällisyys kulkevat käsi kädessä, ja tämä pätee myös ilmalämpöpumpun käyttöön. Yli kolmannes keskivertosuomalaisten hiilijalanjäljestä syntyy asumisesta ja erityisesti kodin lämmittämisestä.

Ilmalämpöpumpun asennuksen ansiosta merkittävä osa kotitalouden perinteisestä lämmöntuotannosta voidaan korvata keräämällä auringon tuottamaa, eli uusiutuvaa, lämpöenergiaa oman talon ympärillä olevasta ulkoilmasta. Tämän vuoksi ilmalämpöpumpun ympäristövaikutus huomattava: se pienentää lämmityksestä syntyviä kasvihuonepäästöjä ja pienentää näin ollen käyttäjänsä hiilijalanjälkeä suuresti.

Lisää asumismukavuutta

Vaikka ilmalämpöpumpun tunnetuin hyöty onkin talon energiatehokas lämmitys, lisää se myös asumisviihtyvyyttä tasaamalla rakennuksen lämpötiloja. Toisin kuin muut lämmitysmuodot, ilmalämpöpumppu pystyy nopeastikin reagoimaan nopeisiin ulkolämpötilan muutoksiin pitäen sisälämpötilan aina sopivana.

Kesähelteillä ilmalämpöpumpun viilennystoiminto tekee huoneilmasta miellyttävää, eikä hiljaisen laitteen käyttö häiritse esimerkiksi nukkumista. Pumpun tuottama viileys jakautuu tasaisesti sisätiloihin, eikä viilennyksestä synny vedon tunnetta. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on hyvin vähäistä, joten viilennystoiminto ei syö asunnon lämmityksessä syntyneitä säästöjä.

Ilmalämpöpumpusta voi olla apua myös erilaisista allergiaoireista kärsiville, sillä pumpun suodatin kerää ilmasta pölyä, siitepölyä ja muita epäpuhtauksia. Koska ilmalämpöpumppu viilentää tehokkaasti huoneilmaa, ovia eikä ikkunoita ei myöskään tarvitse pitää yhtä paljon auki, minkä ansiosta siite- ja katupölyä ei pääse asuntoon.

Jotta ilmalämpöpumppu puhdistaisi huoneilmaa, on sen säännöllisestä puhdistamisesta sekä huolloista muistettava huolehtia.

Ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin

Jäähdytystoiminnolla on vaikutusta myös huoneiston ilmankosteuteen, sillä tilaa jäähdyttäessä ilmankosteus laskee. Jäähdytystoiminnon ansiosta ilmalämpöpumpulla voidaan lisäksi pienentää suomalaistaloissa -ja mökeissä yleistä homeriskiä.

Kaiken kaikkiaan ilmalämpöpumppu on järkevä investointi sen energiatehokkuutta lisäävän vaikutuksen ansiosta, mutta myös, koska se nostaa oman kodin arvoa ja houkuttelevuutta asuntomarkkinoilla. Asunnonostajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota lämmitysratkaisujen kustannustehokkuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen sekä asumismukavuuteen.

Ilmalämpöpumpun asennus vaatii ammattilaisen

Ilmalämpöpumpun asentamiseen vaaditaan aina ammattilainen, sillä kylmälaitteiden asennus on luvanvaraista ammattityötä. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKESin rekisteristä löytyy ajantasainen tieto asennustoiminnalle luvan saaneista asentajista ja yrityksistä. Ammattilaisen tekemä asennustyö varmistaa sen, että ilmalämpöpumppu toimii moitteettomasti ja tehokkaasti. Kun asennus on tehty oikein, se vaikuttaa myös ilmalämpöpumpun kestävyyteen ja pidentää laitteen käyttöikää. Myös huoltotöissä tulee kääntyä ammattilaisen puoleen.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpun asennuksesta. Kartoituskäynti on veloitukseton.

Varaa aika
Varaa aika