Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumppu lisäsi merkittävästi asumismukavuutta kerrostaloasunnossa

Ilmalämpöpumppu lisäsi merkittävästi asumismukavuutta kerrostaloasunnossa

Uusi isompi koti oli Helsingissä asuvien Annan ja Vesan pitkäaikainen haave. Uusi koti toikin perheelle vihdoin riittävästi tilaa, mutta kesäauringon alkaessa lämmittää asukkaat huomasivat, että myös kodin lämpötila nousi tehden olon tukalaksi. 

– Asuntomme sijaitsee kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Kodissamme on kolmeen suuntaan isot ikkunat, eikä mikään varjosta asuntoamme, joten lämpökuorma on kova ja asunto alkaa lämpenemään jo aikaisin keväällä. Päätimme heti, että etenkin hyvät yöunet taataksemme tarvitsemme viilentävän ilmalämpöpumpun, kertoo Anna.

Yhteistyö Kylmähovin kanssa sujui mallikkaasti asennussuunnitelmasta asennukseen

Taloyhtiössä ilmalämpöpumpun hankintaan vaaditaan aina taloyhtiön hallituksen lupa, joten esimerkiksi kerrostaloasuntoon pumpun asentaminen ei ole aina mahdollista. 

– Toimitimme eteenpäin Kylmähovin tekemän asennussuunnitelman ja saimme muutamassa kuukaudessa luvat sekä taloyhtiön hallitukselta että Helsingin kaupungilta, Anna kertoo.  

Ennen pahimpien kesähelteiden alkua Annan ja Vesan asuntoon asennettiin Kylmähovin asiantuntijoiden suosituksesta Mitsubishi HR35 ilmalämpöpumppu. Sisäyksikkö sijoitettiin mahdollisimman lähelle makuuhuoneita eteisaulaan, ja ulkoyksikkö löysi paikkansa parvekkeelta, joka on syvennetty siten, että sinne ei ole näköyhteyttä. 

– Palvelu oli alusta loppuun saakka asiantuntevaa ja ystävällistä. Asennus sujui myös tosi mallikkaasti, sillä asentajilta löytyi huumoria ja oikeaa asiakaspalveluasennetta. Olin valmistautunut, että asennuksessa menee koko päivä, mutta puolilta päivin kaikki oli jo valmista ja käyttö- ja huolto-ohjeet oli käyty läpi yhdessä, sanoo Vesa.

Viilentävä ilmalämpöpumppu on sijoitus asumismukavuuteen

Pumpun asennuksen jälkeen koko perhe viihtyy kotona paremmin myös helteillä. Yöunet ovat maistuneet, sillä makuuhuoneet ovat sopivan viileitä läpi kesän.

– Ilmalämpöpumpun asennuksen myötä asuntomme asumismukavuus on noussut merkittävästi. Varsinkin kesällä oli ihana tulla kotiin, kun tiesi, että kotona on se 21 astetta lämmintä – eikä 28, kuten ennen pumpun asentamista, Vesa kertoo. 

Haaveissa on myös toinen ilmalämpöpumppu.

– Asuntomme mallin vuoksi ilmalämpöpumppu ei viilennä asunnon toista päätyä riittävästi ja olemme harkinneet toista pumppua kotimme toiseen päätyyn, jonka ulkoyksikön saisi toiselle parvekkeelle, Anna suunnittelee.

Monipuoliset säädöt mahdollistavat kylmän tai kuuman ilman ohjauksen oikealle alueelle

Myös erilaiset ohjausmahdollisuudet, kuten ilman ohjaaminen eri suuntiin, ovat tärkeitä. Lämmitystoiminnossa ilmaa pitäisi voida ohjata huonetilassa alaspäin, kun taas viilennystoiminnossa ilmaa pitäisi saada ohjattua katonrajaan. Mitä monipuolisemmat säädöt ilmalämpöpumpussa ovat, sitä tehokkaammin kylmä tai kuuma ilma saadaan ohjattua oikealle alueelle. 

Ilmalämpöpumppu helpottaa myös vapaa-ajan asunnon lämmitystä

Ilmalämpöpumppu toimii Annan ja Vesan asunnossa ainoastaan viilennystarkoituksessa, sillä asunnossa on käytössä kaukolämpö. Kesämökille pariskunta aikoo kuitenkin hankkia ilmalämpöpumpun myös lämmitystarkoitukseen.  

– Pumpun tarkoituksena on pitää pientä peruslämpöä talvisin ja viilentää kesällä. Tarvitsemme ilmalämpöpumppua myös kosteuden poistamiseksi. Ihana ajatus on myös se, että voimme etänä säätää lämpötilaa. Voimme nostaa lämpötilaa ennen kuin lähdemme mökille ja saapua valmiiksi lämmitettyyn mökkiin, Anna kertoo. 

Kokonaisuudessaan molemmat ovat vakuuttuneita siitä, että ilmalämpöpumpun hankinnassa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

– Ennen pumpun hankintaa yritimme netistä etsiä tietoa meille sopivasta ilmalämpöpumpusta, mutta vertailu tuntui hankalalta. Muutaman minuutin googlailun jälkeen otimme yhteyttä Kylmähoviin – ja parempi niin, nauraa Vesa. 

Ota ammattilainen apuun ilmalämpöpumpun valinnassa

Oikean ilmalämpöpumpun valinnassa kannattaa aina käyttää ammattilaisen apua, koska laitteen valintaan vaikuttavat myös muun muassa talon eristys, ilmanvaihto, ikkunoiden koko ja tiiviys. Ammattilainen osaa kertoa myös sen, mihin sisäyksikkö kannattaa sijoittaa.

Me Kylmähovilla asennamme ja huollamme ilmalämpöpumput sekä muut lämpöpumput pääkaupunkiseudulla. Teemme veloituksettoman kartoituskäynnin, jotta voimme tarjota ilmalämpöpumppua juuri tarpeisiisi sopien. Varaa kartoitusaika suoraan kalenterista, soita tai ota yhteyttä lomakkeella.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpun asennuksesta. Kartoituskäynti on veloitukseton.

Varaa aika
Varaa aika