Varaa kartoitusaika

Ilmalämpöpumppu kerrostalossa – Viilennystä ja arvonlisäystä asunnollesi

Kesäisin kerrostaloasuntojen sisälämpötilat voivat nousta tukalan korkeiksi, mikä tekee asumisesta epämukavaa. Onneksi ratkaisu löytyy ilmalämpöpumpusta, joka tuo viilennystä ja lisää asumismukavuutta. Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi ilmalämpöpumppu kerrostaloon on järkevä sijoitus ja mitä asennusprosessissa tulee ottaa huomioon.

Edullista viilennystä ilmalämpöpumpulla

Kerrostaloasunnon viilentäminen ilmalämpöpumpulla on kustannustehokasta. Kun laite on päällä kesäkuusta elokuuhun, koko kesän viilennyskustannukset jäävät noin 60–90 euron välille. Tämä tarkoittaa, että vuorokauden viilennys maksaa alle euron – edullisempaa kuin jäätelöannos päivässä! Tämä pieni investointi parantaa asumismukavuutta huomattavasti.

Ilmalämpöpumppu nostaa asunnon arvoa

Ilmalämpöpumpun asentaminen ei ole vain mukavuuskysymys, vaan se voi myös nostaa asuntosi arvoa. Monille ostajille ilmastointimahdollisuus on tärkeä tekijä asuntoa valittaessa, ja ilmalämpöpumppu on yksi tehokkaimmista tavoista tarjota tämä etu.

Asennus kerrostaloon – mitä tulee huomioida?

  • Luvat ja säännöt: Ilmalämpöpumpun asentaminen kerrostaloon vaatii taloyhtiöltä muutostyöluvan. On tärkeää selvittää taloyhtiön asettamat ehdot, kuten ulkoyksikön sijoittelu ja äänitaso.
  • Parveke: Usein asennus on mahdollista, jos asunnossa on parveke, johon ulkoyksikkö voidaan sijoittaa.
  • Kondenssiveden ohjaus: Tulee varmistaa, että kondenssivesi ohjataan asianmukaisesti, ettei se aiheuta haittaa.

Ennen hankintaa kannattaa olla yhteydessä taloyhtiön hallitukseen ja selvittää asentamista koskevat vaatimukset. Jos olet osakas, yhteishankinta taloyhtiön kanssa voi helpottaa prosessia ja tehdä hankinnasta edullisemman.

Yhteenveto ja asennuksen jälkeinen palvelu

Ilmalämpöpumpun hankinta kerrostaloon on suoraviivaista, kunhan taloyhtiön vaatimukset täyttyvät. Asennuksen jälkeen on tärkeää saada kirjallinen selvitys asennuksesta, joka sisältää tiedot laitteesta, vakuutuksista ja vastuuhenkilöistä. Tämä dokumentaatio on hyödyllinen mahdollisissa tulevaisuuden kysymyksissä tai epäselvyyksissä.

Viilentävä ilmalämpöpumppu – Sijoitus asumismukavuuteen

Ilmalämpöpumppu on viisas valinta kerrostaloasuntoon, kun haluat parantaa asumismukavuutta ja lisätä asuntosi arvoa. Se on edullinen tapa viilentää asuntoa kesähelteillä ja tekee asumisesta nautinnollisempaa. Muista kuitenkin huolellinen suunnittelu ja yhteistyö taloyhtiön kanssa, jotta asennus sujuu ongelmitta.

Kylmähovi

Y-tunnus: 3268131-4 

Perintötie 8 C
01510 Vantaa

040 553 1855

info (a) kylmahovi.fi

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Tällä lomakkeella voit pyytää tarjousta tai antaa palautetta, palaamme asiaan viimeistään seuraavana arkipäivänä! Tarjouspyynnöissä pyydämme kuvailemaan työn (talotyyppi, neliöt) ja toiveet lyhyesti sekä lisäämään tarvittavat liitteet liitetiedostona.


    Varaa aika