Varaa kartoitusaika

Huolto

Toimitusehdot
Laskutustiedot

Huoltopalvelut

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppua on syytä huoltaa säännöllisesti. Puhdistus ylläpitää laitteen toimintakykyä ja tehoa sen koko elinkaaren ajan. Itse tehtävät toimenpiteet pitävät yllä ilmalämpöpumpun kuntoa, mutta myös ammattilaisen tekemää huoltoa tarvitaan.

Ilmalämpöpumpun puhdistus omatoimisesti

Puhdista ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimet sekä ulkoyksikkö kuukausittain.

Sisäyksikön suodattimien puhdistus tapahtuu avaamalla ensin sisäyksikön etukansi. Kansi aukeaa kevyesti vetämällä. Nosta ilmansuodattimet (2kpl) sisäyksiköstä. Ilmansuodattimet puhdistetaan imuroimalla imurin harjasuulakkeella. Erittäin likaiset suodattimet voi myös huuhdella vedellä. Muista antaa kuivua rauhassa ennen takaisin asennusta. Mikäli ilmalämpöpumpussasi on sähkö- / plasmasuodatin, imuroi se samalla ilmansuodattimien puhdistuksen kanssa.

Siirry seuraavaksi ulkoyksijön puhdistukseen. Ulkoyksikön takana oleva lamellikennon alareuna saattaa kerätä jonkin verran roskaa, risuja ja lehtiä. Ulkoyksikkö on hyvä puhdistaa roskista kerran vuodessa, esimerkiksi myöhään syksyllä kun lehdet ovat tippuneet puista. Voit harjata lamelleja esimerkiksi auton lumiharjalla Leveyssuunnassa harjaaminen saattaa vahingoittaa herkkiä lamelleja, joten vältä leveyssuunnassa harjaamista.

ammattilaisen tekemä ilmalämpöpumpun huolto

Omatoimisen säännöllisen puhdistuksen lisäksi ilmalämpöpumppu tulisi huollattaa ammattilaisen toimesta noin 2-4 vuoden välein sekä aina, jos siinä huomaa jotain vikaa. Ota yhteyttä ammattilaiseen esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

  • Puhallusilma on haaleaa. Laite ei viilennä / lämmitä
  • Sisä- tai ulkoyksikkö pitää normaalista poikkeavaa ääntä
  • Kondenssivesi ei poistu kondenssiviemäriä pitkin
Hinta ilmalämpöpumpun huollolle on alkaen 199 €.

Mikäli perushuollossa ilmenee jotain poikkeavaa, vianhaun ja korjauksen osalta laskutetaan tuntihinnalla 95 € käytetyn ajan mukaan + mahdolliset osaveloitukset. Kiiretilanteissa päivystystyönä tehtävä viankorjauksen tuntihinta 190 € + hälytyskorvaus 190 €.

Varaa huolto

huolto sisältää

  •  

Ilmalämpöpumpun kausihuolto suositellaan tehtäväksi 2-4 vuoden välein. Huolto sisältää:

– Toiminnan tarkastus

  • – Puhaltimien siipien tarkastus

– Puhalluslämpötilan mittaus imu- ja puhallusilmasta

– Suodattimien puhdistus

– Kondenssivesiputken puhdistus

– Sisäyksikön pesu kennonpesuaineella

– Paineiden mittaus

– Kylmäaineiden tarkistus

– Ulkoyksikön kennon puhdistus

Varaa aika